Strona główna » Polityka prywatności
Kontakt
  • Marta Nowak
    Koźmice Wielkie 91A
    32-020 Wieliczka
    NIP: 683-176-76-29
  • E-mail:biuro@sklepatram.pl
  • Telefon783-333-931
    606-307-501
  • Godziny działania sklepucodziennie 9.00 - 17.00, w soboty 10.00 - 14.00

Polityka prywatności

6. Dane osobowe:

  • W związku ze zmianą przepisów dotyczących ochrony danych osobowych i rozpoczęciem stosowania od dnia 25 maja 2018 roku Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) "RODO" informujemy, że: 
  1. Administratorem danych osobowych użytkowników sklepu internetowego działającego pod adresem www.sklepatram.pl jest firma Marta Nowak, ul. Eljasza Walerego Radzikowskiego 81/56b, 31-315 Kraków, NIP: 683-176-76-29 REGON:120630403 wpisaną do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej Rzeczypospolitej Polskiej prowadzonej przez ministra właściwego do spraw gospodarki
  2. Rejestrując się w sklepie www.sklepatram.pl Kupujący wyraża zgodę na przetwarzanie danych osobowych w celach:

  • świadczenia usługi prowadzenia konta Użytkownika w sklepie www.sklepatram.pl oraz udostępnienia platformy sklepu internetowego w celu zamawiania produktów oferowanych przez sklep. Podstawą prawną przetwarzania danych jest wykonanie umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO),

  • sprzedaży produktów oferowanych przez Sklep -  podstawą prawną przetwarzania danych jest wykonanie umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO),

  • marketingowych (wyłącznie jeśli Klient wyrazi zgodę) – podstawą prawną przetwarzania danych jest prawnie uzasadniony interes firmy Marta Nowak – marketing własnych produktów i usług (art. 6 ust. 1 lit. f RODO),

  • rozpatrzenia reklamacji, dochodzenia i obrony w razie zaistnienia wzajemnych roszczeń - podstawą prawną przetwarzania danych jest prawnie uzasadniony interes firmy Marta Nowak – (art. 6 ust. 1 lit. f RODO),
  • wysyłki informacji handlowych drogą elektroniczną (wyłącznie jeśli Klient wyrazi zgodę) -  wyłącznie w przypadku wyrażenia zgody przez Kllienta -  podstawą prawną przetwarzania danych jest zgoda (art. 6 ust. 1 lit. b RODO), .
  1. Podanie danych jest dobrowolne, lecz niezbędne dla realizacji usług wymienionych w pkt. 6, podpkt. 2  niniejszego regulaminu.
  2. Dane osobowe przetwarzane będą przez okres niezbędny dla wykonania umowy, a po tym okresie dla celów i przez  czas oraz w zakresie wymaganym przez przepisy prawa lub dla zabezpieczenia ewentualnych roszczeń, lub do czasu cofnięcia udzielonej zgody.
  3.  Odbiorcami danych osobowych będą:
  • W przypadku wyboru przez Klienta sposobu dostawy za pośrednictwem kuriera Sklep www.sklepatram.pl, wyłącznie w celu wykonania zawartej z Klientem umowy i wyłącznie w zakresie niezbędnym do dokonania dostawy, przekaże dane osobowe Klienta, firmie pośredniczącej w usługach kurierskich Furgonetka.pl wraz ze zleceniem dostawy
  • W przypadku wyboru przez Klienta sposobu dostawy za pośrednictwem poczty, Sklep www.sklepatram.pl, wyłącznie w celu wykonania zawartej z Klientem umowy i wyłącznie w zakresie niezbędnym do dokonania dostawy, przekaże dane osobowe Klienta, firmie Poczta Polska S.A. wraz ze zleceniem dostawy
  • W przypadku wyboru przez Klienta sposobu płatności za pomocą podmiotów świadczących usługi płatności on-line, Sklep www.sklepatram.pl, wyłącznie w celu wykonania zawartej z Klientem umowy przekaże dane osobowe Klienta (adekwatnie do wyboru), firmie Dotpay Sp. z o.o. lub firmie PayU S.A.
  1. Za wyjątkiem wskazanym w pkt. 6, podpkt. 5 niniejszego regulaminu, Sklep www.sklepatram.pl nie udostępnia danych osobowych Klientów podmiotom trzecim w celach ich przetwarzania.
  2. Każdej osobie, w zakresie wynikającym z przepisów prawa, przysługuje prawo do dostępu do swoich danych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, a także prawo cofnięcia udzielonej zgody w dowolnym momencie. Cofnięcie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
  3. W przypadku wątpliwości związanych z przetwarzaniem danych osobowych każda osoba może zwrócić się do firmy Marta Nowak z prośbą o udzielenie informacji. Niezależnie od powyższego każdemu przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych. 

Przejdź do strony głównej